Predstavujeme vám sr. Marianku

Marianka je nová – nová sestra. Dvakrát nová, lebo je nová tu v Dubnici nad Váhom. Ale je aj čerstvo po prvých rehoľných sľuboch. Po trojročnej formácii v Taliansku, zložila v Ríme 6. augusta 2024 svoju prvú profesiu – spolu s ďalšími novickami z Talianska, Poľska a ešte jednou Slovenkou.

Jej prvým pôsobiskom sa stalo práve naše stredisko – tak to je teda niečo – môcť dva roky po sebe privítať nové posily: minulý rok sr. Niku a teraz sr. Marianku.

Tešíme sa na spoločné chvile

Zoznámte sa, prosím v prvom kole.

A ďalšie zoznamovacie kolá prídu naživo na aktivitách a podujatiach v stredisku aj farnosti.

Sr. Marianna Borbová FMA:

Pochádzam z Bratislavy, kde som prežila väčšinu svojho života. Už odmalička som mohla dýchať saleziánsku charizmu vo farnosti a oratku na Trnávke, najprv ako účastníčka rôznych stretiek, táborov no neskôr aj ako dlhoročná animátorka. Vždy som chcela ostať v saleziánskej rodine a preto keď som pocítila túžbu darovať môj život Bohu, boli pre mňa jasnou voľbou sestry saleziánky. Po skončení vysokej školy som začala roky formácie, počas ktorých som mohla lepšie spoznať saleziánsku charizmu a zasvätený život. Roky v Taliansku na saleziánskych svätých miestach (Turín) a v srdci Cirkvi (Rím) mi pomohli cítiť sa ešte viac súčasťou saleziánskej rodiny a Cirkvi. Teším sa na prácu s mladými v stredisku ale aj škole.  

Komunita sestier v novom zložení: