Oznamy: Najsvätejšej Trojice – 26. máj 2024

Liturgický kalendár:
V stredu je spomienka bl. Jozefa Kowalského, mučeníka.
Vo štvrtok je prikázaný sviatok Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi. Sv. omše budú:
– Kostol sv. Jakuba o 6.30, 7.50 (na ktorú príde aj škola) a 18.00 hod.
– Kostol sv. Jána Bosca o 19.00 hod.
– Prejta o 17.45 hod.
Po sv. omši o 18.00 hod. bude na nádvorí farského kostola eucharistická procesia. Deti, ktoré boli v máji na 1. sv. prijímaní sa môžu zapojiť do procesie sypaním kvetových lupienkov.
V sobotu je spomienka sv. Justína, mučeníka.
Budúca nedeľa je 9. nedeľa v Cezročnom období.

  1. Dnes vás pozývame na deň farnosti z príležitosti sviatku Panny Márie Pomocnice kresťanov. Začíname o 15.00 hod. vo farskej záhrade programom, po ktorom bude priestor na občerstvenie, rozhovory, stretnutia a hry pre deti a rodiny. Prosíme mamy a babky o niečo sladké alebo slané pod zub. Chceme aj takto budovať našu farnosť ako rodinu, v ktorej sa poznáme a radi stretávame.
  2. V sobotu 1. júna sa budú v Kostole sv. Jakuba zapisovať úmysly sv. omší na júl a august. Ráno po Fatimskej sobote a večer po sv. omši.
    V Kostole sv. Jána Bosca sa budú zapisovať na prvý piatok ako zvyčajne.
  3. Budúcu nedeľu vás pozývame na predstavenie knihy o don Jozefovi Dvorskom, kanonikovi a penitenciárovi s názvom: Spojenie medzi nebom a zemou … Predstavenie bude po sv. omši o 9.00 hod. v Kostole sv. Jakuba.
  4. Prehľad letných podujatí, ktoré organizujeme spolu so sestrami saleziánkami a našimi animátormi nájdete na plagátoch a našom webe.
  5. Záujemcovia o duchovné cvičenia vysokoškolákov a mladých pracujúcich do 30 rokov v Slávnickom Podhorí v dňoch od 23. do 26. júna nech sa hlásia u don Bohuša.
  6. Pripravili sme pre rodičov s malými deťmi zopár inšpirácii s názvom DETI PATRIA DO KOSTOLA alebo ako s nimi prežívať sv. omšu.
    Chceme im pomáhať vo výchove vo viere a v správnej citlivosti aj na ostatných v kostole. Zároveň chceme povzbudiť aj všetkých nás ostatných k správnemu postoju k rodinám s malými deťmi, aby od nás cítili prijatie, aj vtedy keď deti nie sú “úplne ticho”. V niektorých situáciách môže prísny pohľad alebo nesprávne upozornenie niektorých krehkejších vo viere aj odradiť. Tieto inšpirácie slúžia pre rodičov s deťmi, ale aj pre všetkých nás ostatných, aby sme im v tom pomáhali a zároveň boli voči nim viac tolerantnejší a trpezlivejší. Jedno z povzbudení pre rodičov je napr.: Hlučne vyrušujúce a nezvládnuteľné dieťa je potrebné vyviesť von, ak sa upokojí môžete sa s ním vrátiť späť.
    Vytlačené povzbudenia nájdete na stolíkoch a na našom webe www.saldub.sk.
    Miestnosť pri sakristii v Kostole sv. Jána Bosca slúži pre rodiny s deťmi, ktoré sú hlučnejšie.