Letom naprieč medicínskym svetom

28.4.2017 naše cestovanie počs piatkových večerov na chvíľu zastalo, ocitli sme sa v Poľsku spolu s Jánom Jeseniom. Vedeli ste, že to bol prvý človek na svete, ktorý vykonal verejnú pitvu?

No na našom piatkovom večere nás prosil o pomoc; jedna jeho pacientka dostala silný zápal pľúc, mala neokysličený mozog a končatiny a z jej pľúc bolo treba vyhnať všetky vírusy. Skvelo sme sa zabavili prenášaním kyslíkových balónov v plastových batôžkoch našich červených krviniek a otázky nás každým kolom prekvapovali svojou náročnosťou.

S tým však nebol veľký problém, pretože sme mali špeciálneho hosťa (alebo radšej hosťku). Budúca lekárka Tánička s veľkým nadšením odpovedala na zvedavé otázky nás, obyčajných ľudí. Keď rozprávala, ticho v sále sa dalo krájať, všetci sme sa ponorili do tajomného sveta ľudského tela, takže ani veľmi neprekážalo, keď sa naša hra skončila a nikto ani poriadne nevedel, kto je víťaz.

Hlavné je, že dievčatko bolo uzdravené, naše odpovedichtivé duše uspokojené a naše bruchá famóznymi zapekankami a krovkami naplnené.

(Kika Machálková)