Oznamy: 23. nedeľa v Cezročnom období – 8. september 2024

Liturgický kalendár:
V piatok je spomienka sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a učiteľa Cirkvi.
V sobotu je sviatok Povýšenie Svätého kríža. Na Kalvárii budeme sláviť sv. omšu z príležitosti tohto sviatku v nedeľu 15. septembra o 11.00 hod.
Budúca nedeľa je slávnosťou Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska.
Sv. omše v prázdninovom režime pokračujú v našej farnosti do nedele 15. septembra (vrátane), kedy vám predstavíme aj pastoračné priority a smerovanie našej farnosti a diela v nasledujúcom školskom roku.

  1. Dnes bude 1. stretnutie prvoprijímajúcich a rodičov.
    Stretávame sa pre Kostolom sv. Jakuba o 15.30 hod. S rodičmi dokončíme prihlasovanie a pre deti budú pripravené aktivity a na záver aj malé občerstvenie pre všetkých. Kto chce, môže priniesť aj niečo sladké alebo slané.
  2. Od utorka do štvrtka bude u našich sestier prihlasovanie do SCVČ Laura od 16.00 do 17.30 hod.
  3. V piatok začínajú mládežnícke sv. omše o 19.00 hod. v Kostole sv. Jakuba. Pre mladých od 9. ročníka ZŠ a starších. Tento piatok je mládežnícka sv. omša aj pre birmovancov – pozvaní sú tí, čo sa pripravovali celý rok a aj noví. Po sv. omši bude stretnutie animátorov.
  4. V piatok je výročie smrti don Jozefa Kosmála, po večernej sv. omši sa pôjdeme pomodliť k jeho hrobu.
  5. V sobotu pozývame chlapcov a chlapov na brigádu o 8.30 hod, pri ktorej chceme dokončiť oplotenie pri Kostole sv. Jána Bosca.
  6. Začíname novú prípravu na sviatosť birmovania. Chlapci a dievčatá od 1. ročníka SŠ a starší nech sa predbežne prihlásia v sakristii, najneskôr však do 15. septembra.
  7. Chlapci a dievčatá od 9. ročníka a starší, ktorí chcú začať animátorskú prípravku, nech sa prihlásia u sr. Andy alebo don Bohuša.
  8. Saleziánske misie pozývajú mladých do 30 rokov na misijnú prípravu. Po nej môžu byť vyslaní do Kene, Tanzánie a iných krajín.  Bližšie informácie a prihlásenie na www.savio.sk. 
  9. Kto má záujem o Dubnickú knihu zázrakov, môže si ju vyzdvihnúť po sv. omšiach počas púte a v nasledujúcom týždni v sakristii Kostola sv. Jakuba.
  10. Ďakujeme všetkým, ktorí pripravovali tohoročnú púť.
    Zvlášť všetkým, čo upratovali kostol a okolie, kostolníkom, aranžérkám, chrámovému zboru, organistom, hudobníkom, spevákom, lektorom, miništrantom, dievčatám v krojoch, technikom a všetkým vám, ktorí ste si prišli uctiť našu nebeskú Matku.