Oznamy: 20. nedeľa v Cezročnom období – 18. august 2024

Liturgický kalendár:
V utorok je spomienka sv. Bernarda, opáta a učiteľa Cirkvi.
V stredu je spomienka sv. Pia X., pápeža.
Vo štvrtok je spomienka Preblahoslavenej Panny Márie Kráľovnej.
V sobotu je sviatok sv. Bartolomeja, apoštola.
Budúca nedeľa je 21. nedeľa v Cezročnom období.

  1. Do vašich modlitieb zverujeme pobyt na chate našich animátorov a prípravkárov.
  2. Prihlásiť na blahorečenie Jána Havlíka do Šaštína sa dá do dnes 18. augusta. Odchod bude v sobotu 31. augusta o 6.30 hod. od Kaťáku. Predpokladaný príchod je o 17.30 hod.
  3. Budúcu nedeľu bude výročná farská adorácia v Kostole sv. Jakuba od 12.00 do 18.00 hod. Pokračujeme v modlitbách za obnovu našej farnosti, za mier a pokoj vo svete i v našej krajine i za septembrový pochod za život.
  4. Budúcu nedeľu budú v Prejte hody pri príležitosti patrónky Panny Márie Kráľovnej. Slávnostná sv. omša začne o 10.30 hod. Ste srdečne vítaní.
  5. Kto má záujem zúčastniť sa víkendu vďačnosti pri príležitosti osláv storočnice saleziánov na Slovensku 6. – 8. septembra, nech sa zaregistruje cez stránku www.saleziani.sk.
    Súčasťou osláv bude v sobotu sv. omša a slávnostný ceremoniál v Bratislave v GOPASS Aréne a v nedeľu sv. omša v Šaštíne.
  6. Bodka za letom rodín sa uskutoční dnes o 14.30 hod. na Vršatci. Stretnutie je na parkovisku na Vršatci, odkiaľ sa pôjde ku kaplnke sv. Anny, kde bude aj opekačka z vlastných zásob. V prípade nepriaznivého počasia si bodku urobí každá rodina doma.
  7. Do komunity sestier saleziánok v Dubnici n. V. prichádza sestra Marianna Borbová pochádzajúca z Bratislavy, ktorá len pred niekoľkými dňami zložila svoje prvé rehoľné sľuby. Srdečne ju vítame v jej prvom pôsobisku v Dubnici n. V. a vyprosujeme jej, nech ju Boží Duch vedie a nech sa cíti prijatá a doma.